علل کمر درد
کمر درد یکی از شایع ترین دلایل مراجعه بیماران به پزشک و عدم توانایی افراد به انجام کار می باشد. اکثر افراد در طول زندگی خود حداقل یک بار به کمر درد دچار می شوند. خوشبختانه در اکثر موارد با به کار بردن روش هایی کمر درد قابل پیشگیری و درمان است. در صورتی که روش های پیشگیری از کمر درد موثر نباشند و شخص دچار انواع کمر درد شود در موارد بسیاری با درمان های خانگی می توان درد را ظرف چند هفته بهبود بخشید و مدت طولانی، کمر عملکرد عادی خواهد داشت. انجام جراحی برای درمان کمر درد در موارد نادری لزوم دارد.
علائم همراه با کمر درد
– درد عضلانی
– درد تیر کشنده و احساس فرو رفتن چیزی در کمر
– دردی که از کمر به پاها منتشر می شود
– انعطاف بسیار کم کمر و محدود شدن دامنه حرکتی کمر
زمان مراجعه به پزشک
بسیاری از موارد درد کمر با درمان ها و مراقبت های خانگی طی حدود دو هفته قابل درمان است. اگر کمر درد شما بهبود نیافت لازم است به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورت داشتن یکی از علائم زیر مراجعه به پزشک ضروری است:
- درد کمر بسیار شدید است و با استراحت کردن بهتر نمی شود
- درد کمر به یک یا دو پا منتشر می شود ، خصوصا اگر درد تا زیر زانو ادامه دارد
- درد کمر موجب احساس ضعف ، بی حسی یا گزگز و سوزن سوزن شدن یک یا دو پا می شود
- درد کمر با کاهش وزن بی علت همراه است
همچنین در صورتی که در سنین بالای ۵۰ سال برای اولین بار دچار کمر درد شده اید و یا در صورتی که سابقه ابتلا به سرطان، ابتلا به پوکی استخوان ، مصرف داروهای استروئیدی یا اعتیاد به موارد مخدر یا الکل را دارید با بروز کمر درد لازم است به پزشک مراجعه کنید. در موارد کمی درد کمر می تواند نشان دهنده یک مشکل بسیار جدی و خطرناک باشد. با دیدن علائم هشدار دهنده زیر لازم است فورا به پزشک مراجعه کنید:
– اختلال در دفع ادرار و مدفوع
– همراه شدن کمر درد با تب
– درد کمر پس از زمین خوردن یا حادثه یا مانند آن ایجاد شده است